Bewegen op recept - Vitaal IJsselmuiden

Wilt u zich gezonder en actiever voelen?

Veel mensen zijn bezig met gezonder eten en meer bewegen. Het lukt alleen niet iedereen om dat op eigen kracht te doen. Bewegen op Recept kan net dat steuntje in uw rug zijn en u een eind op weg helpen!

 

Hoe kom ik aan een beweegrecept?

Uw huisarts of een andere hulpverlener, zoals een medewerker van Stichting Welzijn Kampen, kan u een recept adviseren. Ook kunt u zich rechtstreeks aanmelden bij Goedzorg Fysiotherapie. Het recept is bedoeld voor mensen vanaf 18 jaar. Voor kinderen is er een alternatief programma beschikbaar onder de noemer Slim4kids. Het beweegrecept omvat een programma dat u ondersteund bij het ontwikkelen van een actieve leefstijl en gezond voedingspatroon. Een blijvend gezonde leefstijl heeft tenslotte een positief effect op uw dagelijks functioneren en welbevinden!

 

Wanneer u zich wilt aanmelden

Met het recept neemt u zelf contact op met de gespecialiseerde fysiotherapeut voor de intake. Het recept wordt met u besproken en er worden aanvullende medische vragen gesteld. Gezondheidskenmerken zoals het BMI en de buikomvang worden tevens in kaart gebracht. De fysiotherapeut zal op basis van uw specifieke vraag en uw gezondheidstoestand een passend advies uitbrengen. Aan dit advies zijn geen kosten verbonden. Het programma wordt op maat gemaakt omdat iedereen tenslotte een andere achtergrond heeft met zijn of haar eigen kenmerken. De fysiotherapeut zal u gedurende het traject begeleiden.

 

Hoe ziet het beweegtraject eruit?

Het beweegtraject gaat u volgen in sportcentrum Sonnenberch. Het traject bestaat uit 18 cursusweken (één uur per week beweegactiviteit) die onder leiding van een sportinstructeur wordt gegeven. De training kan een combinatie zijn van een groepsles, zwembadtraining, fitness en personal training. De eerste 4 weken wordt er een algemeen kracht en conditie programma opgezet. De 14 weken daarna wordt uw training nog specifieker voor de doelstelling die is neergelegd in samenspraak met de fysiotherapeut tijdens de intake. Tijdens het programma is er aandacht voor gezonde voeding, de diëtiste geeft tijdens een gezamenlijke bijeenkomst informatie. Aan het eind van het traject wordt gekeken hoe en waar u door kunt gaan met sport en bewegen.

 

Maximale winst!

Gedurende het programma vinden metingen en gesprekken plaats om uw vooruitgang te volgen.

U ontvangt een certificaat en andere mooie voordelen wanneer u minimaal 85% van de trainingen aanwezig bent geweest. Voor deelname aan het beweegtraject betaalt u € 50,- voor 18 keer trainen en ontvangt u € 10,- terug bij een minimale deelname van 15 trainingen! Maximale winst voor een actieve en gezonde leefstijl!

Wenst u meer informatie? Dan kunt u contact opnemen met sportcentrum Sonnenberg via 038-3317804 of met Goedzorg Fysiotherapie via 038-3311350.