Mckenzie therapie (MDT)

De McKenzie-methode is een vorm van fysiotherapie die zich richt op het behandelen van pijn in de rug, nek en ledematen. Het doel van deze therapie is om de patiënt te helpen de oorzaak van zijn of haar pijn te begrijpen en te leren hoe hij of zij zijn of haar eigen symptomen kan beheersen.

 

De McKenzie-methode richt zich op het verbeteren van de mobiliteit en het verminderen van pijn door middel van specifieke oefeningen en bewegingen. Deze oefeningen zijn bedoeld om de patiënt te helpen zijn of haar symptomen te beheersen en een terugval te voorkomen. Een ander belangrijk aspect van de McKenzie-methode is dat patiënten worden geleerd om hun eigen symptomen te monitoren en te begrijpen wat wel en niet werkt voor hun specifieke aandoening.

 

Een ander voordeel van de McKenzie-methode voor patiënten is dat het een actieve aanpak van de behandeling bevordert, in tegenstelling tot passieve behandelingen zoals massage of pijnstillers. Hierdoor kunnen patiënten zich meer betrokken voelen bij hun eigen herstelproces en een gevoel van controle krijgen over hun eigen gezondheid.

 

Over het algemeen kan de McKenzie-methode dus helpen om de symptomen van patiënten te verminderen, hun mobiliteit te verbeteren en hen te helpen hun eigen aandoening beter te begrijpen en te beheren.

Nadine Julsing