Sportief medisch bewegen 

 

Beweeg met ons mee naar een gezonder leven! 

 

Wij heten u welkom bij onze Sportief Medische beweeggroep, waar bewegen niet alleen goed is voor het lichaam, maar ook voor de geest. Of u nu te maken heeft met COPD, diabetes, reuma, hartklachten of herstellende bent van een operatie, onze groep biedt een veilige en ondersteunende omgeving om aan uw gezondheid te werken. 

 

Onder begeleiding van een speciaal opgeleide docent, combineren we fysio beweegoefeningen met passende muziek, en voegen we spel- en sportmoment toe. Dit alles met één doel voor ogen: het bevorderen van zowel uw lichamelijke als geestelijke welzijn. 

Wat onze beweeggroep uniek maakt, is de nauwe samenwerking tussen onze docent en fysiotherapeut. Hierdoor kunnen we uw lichamelijk welbevinden nauwlettend in de gaten houden en tijdig adviseren en bijsturen indien nodig. U staat er dus nooit alleen voor. 

Maar het allerbelangrijkste: bij ons staat plezier voorop! Onze lessen zijn niet alleen effectief, maar ook gezellig. Samen werken we aan onze gezondheid, terwijl we genieten van het samenzijn. 

Onze MBvO lessen duren 50 minuten en worden vergoed door de meeste zorgverzekeraars. Raadpleeg hiervoor het vergoedingenoverzicht van uw zorgverzekering. 

 

Komt u ook meedoen? Hier is ons wekelijkse schema: 

Dinsdagen  

Medische beweeggroep: Vloeddijk 40 Kampen – 15.30 uur tot 16.30 uur 

Woensdagen 

Medisch beweeggroep: Zalk - 09.00 tot 10.00 uur 

Medisch beweeggroep: Reflexhal Kampen - 10.30 tot 11.30 uur 

Balans groep: Reflexhal Kampen - 11.30 tot 12.30 uur 

Zit Fit gym: Amandelboom Kampen - 13.30 tot 14.30 uur 

Zit Fit gym: Het Lokaal IJsselmuiden - 15.00 tot 16.00 uur 

 

Voor meer informatie en om u aan te melden, kunt u contact opnemen met Goedzorg Fysiotherapie via telefoonnummer 038-3311350 of stuur een e-mail naar info@goedzorgfysiotherapie.nl. 

Beweeg met ons mee en investeer in uw gezondheid. We kijken ernaar uit u te verwelkomen! 

 

Wandelgroep IJsselmuiden 

Doet u ook mee aan de Wandelchallenge IJsselmuiden?    

 In IJsselmuiden doet de Stichting Eerstelijns Gezondheidszorg IJsselmuiden ieder jaar mee aan de Nationale Diabetes Challenge (NDC). De NDC is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation (www.bvdgf.org ), een stichting die zich inzet om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te vergroten door middel van sport en bewegen.  

Hoewel de NDC in eerste instantie is opgezet voor mensen met diabetes, zijn ook mensen die géén diabetes hebben van harte welkom om mee te wandelen. Bewegen is immers voor iedereen gezond en het groepsgevoel is een belangrijke meerwaarde. Wij geloven dat bewegen het beste medicijn is!  

 

Ieder jaar in mei starten we met een groep deelnemers met de wekelijkse wandelbijeenkomsten. We wandelen iedere woensdagavond vanaf 19.00 uur vanuit het gezondheidscentrum in IJsselmuiden. In kleine stappen trainen de deelnemers 16 tot 20 weken voor de Nationale Diabetes Challenge Week, die plaatsvindt eind september. Tijdens de wandelingen gaat er altijd een zorgverlener van het gezondheidscentrum mee. Natuurlijk houden we rekening met ieders niveau en bouwen we de afstand van de wandelingen langzaam op.  

 

Na de slotdag van de Wandelchallenge loopt een grote groep met deelnemers op eigen initiatief door. Zij verzamelen zich op woensdagmiddagen in het gezondheidscentrum in IJsselmuiden, en vertrekken om 14.00 uur. De route is ongeveer 5 kilometer. 

U kunt gratis aan de Wandelchallenge meedoen. Heeft u belangstelling om deel te nemen? U bent van harte uitgenodigd! U kunt zich aanmelden via info@goedzorgfysiotherapie.nl of via telefoonnummer 038-3311350.  

Ina de Wilde