ZwangerFit®

ZwangerFit® is een eigentijdse cursus vanaf 20 weken zwangerschap en vanaf 4 weken na de bevalling.

De opzet van de cursus is gebaseerd op jarenlange ervaring gecombineerd met de laatste inzichten op het gebied van fysiologie, bekkenpijn en de bekkenbodem. Het is wetenschappelijk bewezen dat sporten tijdens de zwangerschap veel voordelen met zich mee brengt. Klachten kunnen worden voorkomen of worden verminderd, en het herstel na de bevalling kan dankzij de trainingen beter en sneller verlopen. De cursus wordt gegeven door een opgeleide NFVB ZwangerFit® docente en fysiotherapeute waardoor u zo optimaal mogelijk begeleid kunt worden. Het programma bestaat voor een groot deel uit conditie- en krachtoefeningen. Deze zullen we combineren met bekkenbodem-, ademhaling- en ontspanningsoefeningen. Het actieve cursus gedeelte is gescheiden van het informatieve deel van de cursus waardoor u zelf kunt bepalen of u behoefte heeft aan de informatie.

 

Hoe ziet de cursus ZwangerFit® er uit?

8 lessen voor de bevalling, gericht op een gezonde zwangerschap. Starten is mogelijk vanaf 20 weken.

2 lessen na de bevalling, gericht op een gezond en goed herstel. Tijdens de laatste les zal er een les babymassage worden gegeven. Deze avond zal worden geleid door een geregistreerd kinderfysiotherapeute.

 

De informatieve bijeenkomsten gaan over diverse onderwerpen zoals:

De bekkenbodem en bekkenpijn, het verloop van de bevalling, de persfase, het kraambed en een partner avond. De cursus vindt plaats op woensdagavond van 19:00 – 20:00 uur in de praktijk van Goedzorg Fysiotherapie, Laanzicht 5 in IJsselmuiden.

 

Wat zijn de kosten?

De kosten van de ZwangerFit® cursus bedragen € 175,-

U kunt ook de meedoen bon  van de Gemeente Kampen gebruiken voor dit beweegprogramma.

 

Dit is inclusief:

  • Sport lessen 
  • Informatieve bijeenkomsten 

Bij een groot aantal zorgverzekeraars is het mogelijk om een deel of de gehele cursus vergoed te krijgen. 

 

Ben je lid van Icare ledenvereniging? dan ontvang je  € 25,- korting op de cursus. je betaald dan geen €175 maar €150,-. 

Voor meer info:  https://www.ledenvereniging.nl/leden_product/230

  

Voor opgave en meer informatie, kunt u contact met ons opnemen.

 

U kunt ook gebruik maken van ons intakeformulier. Klik hier

Jantine van der Linde