Handtherapie

Handtherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie die zich richt op het behandelen van aandoeningen van de hand, pols en arm. De hand is een complex en veelgebruikt deel van ons lichaam en kan gevoelig zijn voor diverse problemen, zoals artrose, pees irritaties, fracturen en letsels aan de zenuwen.

 

Een fysiotherapeut met specialisatie in handtherapie heeft de kennis en vaardigheden om deze aandoeningen te diagnosticeren en behandelen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van verschillende technieken, zoals oefentherapie, stabiliteit-training, spalken en taping.

Handtherapie kan bijdragen aan vermindering van pijn, verbetering van de beweeglijkheid van de hand, versterking van de spieren en verbetering van de functie. Bij een behandeling wordt ook gekeken naar de oorzaak van het probleem en er wordt gewerkt aan het voorkomen van terugkerende klachten.

 

Handtherapie kan toegepast worden bij een breed scala van aandoeningen, zoals carpaal tunnel syndroom, tenniselleboog, triggerfingers, duimbasisartrose en polsletsels. Ook bij herstel na een operatie, zoals een polsbreuk of operatie aan de hand, kan handtherapie van groot belang zijn.

 

Bij Goedzorg fysiotherapie hebben wij een team van gespecialiseerde fysiotherapeuten, namelijk Chantal Wiegersma en Nadine Julsing die zich richten op handtherapie en u kunnen helpen bij het herstel van uw klachten en zorgen voor een snelle terugkeer naar uw dagelijkse activiteiten. Ook kunnen wij op maat gemaakte spalken voor u maken. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of een afspraak.

Chantal Wiegersma

Nadine Julsing