Over vitale medewerkers gesproken 

Duurzame inzetbaarheid begint op de eerste werkdag van een nieuwe medewerker. De essentie is dat uw bedrijf een omgeving creëert waarin medewerkers gezond blijven, betrokken zijn en zich kunnen ontwikkelen. Problemen voorkomen is beter dan ingrijpen wanneer het mis gaat. Hoe eerder uw duurzame inzetbaarheid begint, hoe meer resultaat u ervan hebt! 

 

Wat is dat precies duurzame inzetbaarheid? 

De gemiddelde leeftijd van de Nederlandse bevolking stijgt. Mensen leven steeds langer en er worden minder kinderen geboren. Dit heeft gevolgen voor de arbeidsmarkt.  

 

De komende decennia neemt de uitstroom van oudere medewerkers toe. De instroom van jongeren en andere groepen blijft achter. Dit wordt ook wel vergrijzing en ontgroening genoemd. Vanwege de ontgroening wordt het moeilijker om vacatures te vervullen door jonge mensen. Veel kennis en expertise verdwijnen uit de organisatie met het vertrek van ouderen. Het is dus essentieel om zoveel mogelijk goede medewerkers voor het bedrijf te behouden. 

 

Gezonde fysieke en mentale werkvloer 

Te veel werknemers hebben tegenwoordig te maken met mentale en fysieke gezondheidsproblemen, waaronder overgewicht, stress, angst, burn outs, depressie, verslavingen, hoge bloeddruk en vele andere negatieve gevolgen die van invloed zijn op hun werk en privéleven. De gevolgen hiervan voor organisaties zijn duurdere verzekeringspremies, verminderde innovatie, een negatief werkgeversmerk, toegenomen ziekteverzuim, lagere productiviteit van werknemers en zo nog meer. Optimaal Vitaal kan iets voor u betekenen! Organisaties zullen merken dat hun werknemers gezonder zullen worden, zich gelukkiger zullen voelen en mentaal fitter zijn, zodat ze kunnen bijdragen aan de productiviteit en innovatie van het bedrijf en het werk met meer energie dan voorheen kunnen bezielen. 

 

Samen zijn wij Optimaal Vitaal 

Goedzorg huisartsen, Goedzorg fysiotherapie en sportcentrum Sonnenbergh hebben onder de naam Optimaal Vitaal verschillende initiatieven en innovaties ontwikkeld om het gezondheidsfundament van mensen te versterken. Het is een op maat gemaakt programma waarin digitale coaching en hulpmiddelen, persoonlijke begeleiding en behandeling  en workshops ingezet worden om uw medewerkers vaardigheden bij te brengen voor een positieve vitale levensstijl. Dit kan op locatie, op de eigen werkvloer plaatsvinden.  

 

Wat levert het u op?  

De verzuimkosten worden lager. 

U houdt gemotiveerde, productieve en energieke medewerkers. 

U zet uw personeel effectief in. 

U zorgt voor langer behoud van de kennis en expertise van oudere medewerkers. 

U legt de verantwoordelijkheid voor hun loopbaan ook bij de medewerkers zelf neer. 

 

Hoe ziet ons maatwerkprogramma eruit?  

U heeft de keuze uit verschillende vitaliteitspakketten brons, zilver of goud.  

 

 


Bent u geïnteresseerd? Maak een afspraak! 

Tijdens een persoonlijk gesprek geven wij een toelichting op het programma en informeren wij u over de mogelijkheden die wij u kunnen bieden, bij de implementatie van een gezond en duurzaam gezondheidsbeleid voor en binnen uw bedrijf. Bent u geïnteresseerd? Neem dan contact op via 038-3311350 of stuur ons een emailbericht: info@goedzorgfysiotherapie.nl 


eMaat voor bedrijven

Hieronder een folder over eMaat voor bedrijven.

Download
Folder_ eMaat voor bedrijven (team chall
Microsoft Word document 6.2 MB