GLI

Bij Goedzorg werken aan een gezonde leefstijl door de Gecombineerde Leefstijlinterventie!

Met een GLI werken volwassenen aan gezonde voeding, gezond bewegen en het realiseren van een duurzame gedragsverandering. Het belangrijkste doel is overgewicht te verminderen. Alleen volwassenen met overgewicht en een extra risicofactor, en volwassenen met obesitas kunnen deelnemen aan de GLI. Centraal in het programma staat het bevorderen van een duurzame gedragsverandering naar een gezonde leefstijl.

 

Programma

Deelname aan het programma duurt twee jaar en bestaat uit de deelprogramma’s ‘voeding’, ‘bewegen’ en ‘gedragsbehoud’. Het programma omvat zowel individuele afspraken als groepsbijeenkomsten. Deelnemers (maximaal 12) worden begeleid naar lokaal beweegaanbod en ondersteund door terugkommomenten.

 

Tijdens de groepsbijeenkomsten krijgt u informatie over gezonde voeding, sport en bewegen, slaap en ontspanning. Er kunnen ervaringen worden gedeeld en we praten samen over het gekozen onderwerp. Daarnaast wordt ook gesport tijdens de bijeenkomsten. Dit vindt plaats in of voor het gebouw van Goedzorg Fysiotherapie in IJsselmuiden. Kom dus in sportkleding en kleedt u in laagjes, zodat u erop voorbereid bent naar buiten te gaan. We verzamelen vooraf in de wachtkamer waar u de anderhalve meter afstand in acht neemt. Het dragen van een mondmasker in het gezondheidscentrum is verplicht.

We volgen het programma ‘Slimmer’. Meer informatie hierover vindt u op de website: www.nogslimmer.nl.

 

Aanmelding

U bent op advies van uw huisarts of praktijkondersteuner aangemeld voor de GLI. We hebben een officiële verwijzing van uw huisarts nodig voor deelname aan het programma.

 

Dagen en tijden

De groepsbijeenkomsten vinden in de eerste 6 maanden wekelijks plaats op donderdagavonden van 18.30-19.30. Wegens grote belangstelling zullen daar de komende tijd meerdere dagen en tijden aan toegevoegd worden.

Het is niet mogelijk een deel van het programma te volgen. U wordt verwacht aanwezig te zijn op de bijeenkomsten. Mocht u onverhoopt een keer niet kunnen dan horen we dat graag vooraf.

 

Kosten

Het programma wordt vergoed vanuit uw basisverzekering en gaat niet ten koste van het eigen risico.

Mochten er nog vragen zijn dan horen wij dat uiteraard graag. De voorkeur gaat uit naar een email op het volgende adres: j.vanderlinde@goedzorgfysiotherapie.nl of telefonisch contact via het nummer: 038- 3311350.

 

Op naar een blijvende, gezonde leefstijl!

 

De uitvoering is in handen van onze leefstijlcoach/fysiotherapeut Jantine van der Linde, diëtiste Ilze Duijn, buurtsportcoach Daphne Best en lokale beweegaanbieders.

 

Sinds 2019 wordt de Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) vergoed vanuit de basisverzekering als ondersteuning bij deze gedragsverandering. Voor deelnemers is geen eigen risico verschuldigd.