GLI

Bij Goedzorg werken aan een gezonde leefstijl door de Gecombineerde Leefstijlinterventie!  

 

Met een GLI werken volwassenen aan gezonde voeding, gezond bewegen en het realiseren van een duurzame gedragsverandering. Het belangrijkste doel is overgewicht te verminderen. Alleen volwassenen met overgewicht en een extra risicofactor, en volwassenen met obesitas kunnen deelnemen aan de GLI. Centraal in het programma staat het bevorderen van een duurzame gedragsverandering naar een gezonde leefstijl. 

 

Programma 

 Deelname aan het programma duurt twee jaar en bestaat uit de deelprogramma’s ‘voeding’, ‘bewegen’ en ‘gedragsbehoud’. Het programma omvat zowel individuele afspraken als groepsbijeenkomsten. Deelnemers (maximaal 12) worden begeleid naar lokaal beweegaanbod en ondersteund door terugkommomenten.  

 

Tijdens de groepsbijeenkomsten krijgt u informatie over gezonde voeding, sport en bewegen, slaap en ontspanning. Er kunnen ervaringen worden gedeeld en we praten samen over het gekozen onderwerp. Daarnaast wordt ook gesport tijdens de bijeenkomsten, binnen of buiten. Kom dus in sportkleding en kleedt u in laagjes, zodat u erop voorbereid bent naar buiten te gaan. 

  

We volgen het programma ‘Slimmer’. Meer informatie hierover vindt u op de website: www.nogslimmer.nl.   

 

Aanmelding  

U bent op advies van uw huisarts of praktijkondersteuner aangemeld voor de GLI. We hebben een officiële verwijzing van uw huisarts nodig voor deelname aan het programma.   

  

IJsselmuiden 

De groepsbijeenkomsten vinden in de eerste 6 maanden wekelijks plaats op dinsdagavonden van 18.30 uur tot 19.30 uur in sportcentrum Sonnenbergh en op donderdagavonden van 18.30-19.30 uur in het gezondheidscentrum Sonnenbergh. 

  

Genemuiden 

De groepsbijeenkomsten vinden in de eerste 6 maanden wekelijks plaats op maandagavonden van 18.30 uur tot 19.30 uur in woonzorgcentrum de Meente. 

 

Het is niet mogelijk een deel van het programma te volgen. U wordt verwacht aanwezig te zijn op de bijeenkomsten. Mocht u onverhoopt een keer niet kunnen dan horen we dat graag vooraf.  

 

Kosten  

Sinds 2019 wordt de Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) vergoed vanuit uw basisverzekering als ondersteuning bij deze gedragsverandering. U bent geen eigen risico verschuldigd.  

  

Mochten er nog vragen zijn dan horen wij dat uiteraard graag. De voorkeur gaat uit naar een email op het volgende adres:  j.vanderlinde@goedzorgfysiotherapie.nl of  telefonisch contact via het nummer: 038- 3311350.  

  

Op naar een blijvende, gezonde leefstijl!  

 

De uitvoering is in handen van onze leefstijlcoach/fysiotherapeut Jantine van der Linden, Leefstijlcoach Judith Pelleboer, diëtiste Ilze Duijn, dietiste Agnes Hooikammer, buurtsportcoach Daphne Best en lokale beweegaanbieders.