Thuiswerken

Op dit moment is half Nederland thuis aan het werken. Helaas is het zo dat de meeste mensen thuis geen goed ingerichte werkplek hebben, waardoor er nu ook weer extra klachten ontstaan in vooral de nek, rug en schouders. Daarom willen wij wat extra tips geven hoe jij zelf zo goed mogelijk thuis zou kunnen werken.

Het allerbeste is natuurlijk een desktop, aan een bureau met een bureaustoel. Maar waar vrijwel iedereen 10 jaar geleden nog een desktop had, werkt nu bijna iedereen op een laptop. Werk je met een laptop, dan zijn de grootste problemen hoogte van beeldscherm en het verkeerde gebruik van toetsenbord en muis. Deze beide problemen kun je oplossen met een extern toetsenbord en externe muis, als je dit tenminste thuis hebt. Je kunt dan de laptop op hoogte zetten, bijvoorbeeld op een paar boeken, en de muis en toetsenbord kun je dicht bij je halen, waardoor je netjes recht op kan zitten.

Als je volgens deze voorwaarden wilt zitten, dan moet je er dus wel aan denken dat je op een stoel aan een tafel zit. De eettafel is daar een mooi voorbeeld voor. Probeer in ieder geval het werken met je laptop op schoot op de bank of het bed te vermijden, dit is flink belastend voor zowel je rug als je nek.

Omdat het zo moeilijk is om nu echt goed te zitten, zijn de micropauzes tijdens het werken nu misschien nog wel belangrijker dan ooit. Dus als het kan, probeer dan elke 20-30 minuten even op te staan om bijvoorbeeld wat drinken te pakken, naar de WC te gaan, even bij je kind kijken, rekoefeningen doen voor je nek of rug, of wat dan ook. Dat zorgt ervoor dat je even uit je statische houding bent, wat je spieren erg zullen waarderen.

Als je hier verder nog vragen over hebt dan kun je natuurlijk contact met ons opnemen via de email.

Blijf in de benen

 

Voorkom tijdens de Corona crisis dat u te weinig beweegt. 

Probeer elke dag mee te doen met Blijf in de Benen (9.30 en 15.00 RTV IJsselmond) 

Daarnaast kunt u via deze link een makkelijk overzicht vinden met wat u thuis kunt doen aan bewegen: https://sway.office.com/2DfK8jmYitgEXRXF?ref=Link&loc=play

 

Blijf in de Benen op RTV-IJsselmond 

Ziggo                  kanaal 42

KPN/Telfort    kanaal 1362

Tele2.                  kanaal via menu 

Vodafone         kanaal 739

Download
Thuis.m4a
MP4 video/audio bestand 2.8 MB